Wat is Immuniteit ? 

Immuniteit is je eigen weerstand , je afweersysteem.

Dit systeem beschermt ons tegen bedreigingen van buitenaf zoals bacteriën en virussen. Er zijn helaas een aantal factoren die invloed kunnen hebben op je weerstand , op je immuniteit : 

  • Medicatie
  • Ziekte
  • Slaaptekort
  • Stress
  • Slechte voeding

Gevolgen van een verminderde weerstand

Bij een goede weerstand kan je lichaam sneller herstellen als je ziek bent en krijgen virussen en bacteriën minder kans om toe te slaan. Bij een verminderde weerstand kunnen de micro-organismen, zoals bacterieën en virussen zich sneller ontwikkelen en delen. Hierdoor is de kans op infecties groter en word je sneller ziek

In de herfst en winter heb je een grotere kans dat het virus, zoals griep- of verkoudheidsvirus toeslaat dan in de zomer. Dat komt mede door het feit dat virussen beter overleven bij koude, omdat we meer binnen zitten en er vaak te weinig ventilatie is in huis. En omdat tijdens deze periode mensen vaak dichter bij elkaar zitten waardoor bacteriën en virussen makkelijker worden doorgegeven. 

Hoe kan je je weerstand verhogen?

Gezonde voeding , extra vitamines en mineralen of voedingssupplementen,  voldoende rust en meer beweging , zijn de belangrijkste punten.  Maar dit is voor ieder verschillend en heel persoonlijk. Laat je daarom goed begeleiden door een arts of een een gezondheidscoach.  

Weerstand verhogen doe je vooral ook door je stress te verminderen!  En het is dàt wat ik jullie wil aanleren vanuit mijn Keramiek Atelier STUDIO67